Klik hier voor menu
P

Mooie momenten met paarden

 

Al mijn hele leven ga ik intensief om met paarden. Dit heeft me vele mooie momenten opgeleverd waarvan ik er een aantal wil delen!!

 

Op de stal waar ik stond stond een hele lieve friese merrie. Haar baasje deed echt alles voor haar maar ze kreeg haar paardje niet goed. Haar linkerachterbeen wilde niet meekomen tijdens het rijden en dit werd steeds erger. Ze was radeloos en de slacht was al voorgesteld door de dierenarts. Toen ze mij dit verhaal vertelde bood ik aan om eens naar haar te kijken. Ik heb toen een aantal sessies met haar gedaan in de box en kwam erachter dat de energie niet goed doorstoomde richting haar linkerachterbeen. Ook kwam ik erachter dat ze vol stres zat omdat het woord slacht was gevallen. Het lieve beest wilde helemaal niet dood! We zijn de training gaan aanpassen naar haar kunnen en ik heb haar meerde malen behandeld zodat de doorstroming naar haar linkerachterbeen verbeterde. Langzaam aan verbeterde ze. Haar baasje kon haar geluk niet op en dat had weer effect op haar paard want die voelde zich begrepen en gewaardeerd. Ze mocht weer werken voor haar baasje! Nu zijn ze zover dat ze weer heerlijk samen aan het rijden zijn en dat gaat beter als ooit!!

 

Op een andere stal stond een 4-jarige merrie waar niemand op kon rijden. Ze wilde niet lopen en deed alleen maar stijgeren en bokken. Ik had gelijk een klik met haar en wilde haar helpen. Ik ben begonnen met vertrouwen opbouwen want vertrouwen had ze in niemand meer! Ben regelmatig bij haar in de stal gaan zitten en ben haar gaan aaien en vertroetelen. Al snel kon ik haar overal aaien en begon ze me te vertrouwen. Op dat moment ben ik begonnen met kleurenpunctuur en grondwerk. Ze kroop helemaal uit haar schulp en kreeg weer plezier in de omgang met de mens. Toch bleef er iets wat ik niet begreep totdat ze ineens heel erg gefocusd was op mijn dochter. Het bleek dat ze een veulen had gehad en het voor haar zeer traumatisch was geweest dat haar veulen ineens bij haar was weggehaald. Ik heb toen bij de eigenaar geinformeerd naar haar veulen en heb haar een foto laten zien hoe hij nu was. Hierdoor kon ze het meer laten. Om haar hart te helen heb ik een mineralensteen gekocht die daarbij helpt en deze aan haar halster gedaan. Ook bleek ze lichamelijk wat ongemakken te hebben. Haar eigenaar heeft hiervoor een fysiotherapeut/equine chiropracter erbij gehaald en zij heeft dit paard lichamelijk erg geholpen. Uiteindelijk heb haar weer laten wennen aan gewicht op haar rug en kon er weer een ruiter op haar zolang ik naast haar stond. Ze vetrouwde mij maar andere mensen nog niet. Langzaam aan kreeg ze ook weer vertrouwen in de ruiter op haar rug en konden ze ook weer zonder mij samen rijden. Uiteindelijk is ze verkocht naar een nieuw lief baasje die ook een klik met haar heeft. Het was voor mij een eer om met dit sensibele paard te mogen werken.